Опсег на услуги од континентална Кина до Хонг Конг

За Duoduo

добредојдовте кај нас

Duoduo Logistics долги години се фокусира на логистиката Кина-Хонг Конг и им обезбедува на клиентите едношалтерски услуги за увоз и извоз меѓу Кина и Хонг Конг.Главно ангажиран во логистика во Хонг Конг, тони возила, товар и обезбедува логистика за увоз и извоз во Хонг Конг, меѓународни логистички услуги за товар, со транзитни магацини во Шенжен и Хонг Конг и има сопствена флота од диспечерски тимови во Хонг Конг и Хонг Конг и копното возила за распоредување.Компанијата поседува 20 самоуправувани возила од Хонг Конг, свој тим за царинска декларација и квалификации за царинска декларација и инспекција за самогрижа.Со долгогодишно искуство во увозни операции и царинење во логистичката индустрија во Кина и Хонг Конг, ние ќе го придружуваме царинењето на клиентите во текот на целиот процес.И има 24-часовен мониторинг и персонал кој работи во компанијата долги години и е многу одговорен за својата работа за да се осигура безбедноста на стоката.

  • Додо

Основна дејност

Последни вести

  • Најнови вести за логистика во Хонг Конг

    Неодамна, логистиката во Хонг Конг беше погодена од новата епидемија на круната и политичките превирања и се соочи со некои предизвици.Поради избувнувањето, многу земји воведоа ограничувања за патување и заклучување, предизвикувајќи одложувања и прекини во синџирите на снабдување.Покрај тоа, политичките превирања во Хонг Конг, исто така, може да имаат одредено влијание врз логистичките операции.Сепак, Хонг Конг ...

  • Ограничувања во Хонг Конг за товарни возила

    Ограничувањата на Хонг Конг за камиони главно се однесуваат на големината и тежината на натоварената стока, а на камионите им е забрането да поминуваат во одредени часови и области.Специфичните ограничувања се како што следува: 1. Ограничувања на висината на возилата: Хонг Конг има строги ограничувања за висината на камионите кои возат по тунели и мостови.На пример, висинската граница на тунелот на улицата Жао Во на линијата Цуен Ван е 4,2 метри.

  • Развој на паметна логистика во Хонг Конг

    Разбирливо е дека многу логистички компании ја забрзуваат имплементацијата на интелигентни развојни стратегии, воведувајќи технологии како што се Интернет на нештата, вештачка интелигенција и големи податоци за подобрување на ефикасноста и квалитетот на транспортот.Дополнително, Владата на специјалниот административен регион на Хонг Конг неодамна го лансираше „Специјалниот истражувачки фонд за е-трговија“ за промовирање на иновациите и развојот на локалната индустрија за е-трговија. Се очекува ...